maandag 24 november 2014

11de hoofdstuk

"ELFDE HOOFDSTUK:DIVINE COMEDY". In dit laatste hoofdstuk, was het de beurt aan Zoro en Wiper ,Eneru proberen te verslaan. Spijtig genoeg, is Eneru te sterk voor hen. Zoro probeerde een zwaardslag in Eneru's gezicht te geven maar het is mislukt omdat Eneru even snel is als bliksem door zijn "devilfruit" en ontwijkt alles wat Zoro doet. Doordat Zoro's zwaarden uit ijzer zijn gemaakt , greep Eneru zijn zwaarden en elektrocuteerde hem. Zoro is sterk en dus blijft nog staan maar is al veel verzwakt door die schok. Wiper grijpt zijn kan kans om Eneru te verbranden met zijn bazooka. Hij probeert zelfs een reject-dial ( speciaal schelp die een zeer grote schok veroorzaakt) om Eneru te doden. Het heeft maar Eneru kunnen blesseren maar niet genoeg om hem te laten sterven. Dit was een zeer spannend hoofdstuk met nieuwe ontdekkingen over Eneru's kracht. Ik vond dit hoofdstuk de beste omdat er veel actie scènes waren. Nu hebben we eindelijk gezien hoe Eneru zich kon verdedigen. Dit is de einde van mijn blog ! Ik hoop dat jullie meer weten over One Piece Boek 29 en dat jullie die gaan lezen, ik raad het wel aan!







Zoro en Wiper konden niks doen tegen Eneru.


zondag 23 november 2014

9de en 10de hoofdstuk

"NEGENDE HOOFDSTUK: QUINTET". In dit hoofdstuk, geraakt Nami en Gan Forr uit de buik van de reuzen anaconda dankzij de waver van Nami. Aisa en Luffy blijven achter in de buik van de anaconda. Op het onderste eiland , waar Zoro en Wiper zijn beland doordat Eneru de bovenste ruïnes heeft geëxplodeerd, ontmoeten ze Eneru die met Robin aan het praten was. Gan Forr, Nami en de anaconda vallen ook op het onderste eiland. Wiper en de anaconda zijn zo verbaasd omdat ze eindelijk de stad van hun voorouders hebben teruggevonden. Wiper wil wraak nemen tegen Eneru omdat die zijn stam heeft gekwetst. Wanneer ik dit had gelezen, was ik heel enthousiast om het volgende hoofdstuk te lezen. Ik verwacht veel actie in het volgende hoofdstuk.

 Wiper klaar om tegen Eneru te vechten
 Nami op haar Waver

"TIENDE HOOFDSTUK:ORATORIO". Eindelijk actie in dit hoofdstuk! Eneru toont zijn echte gevechtstalenten. Gan Forr die Eneru probeert door te boren met zijn lans. Eneru ontwijkt het en geeft een elektrische schok van 20 miljoen volt aan Gan Forr. Hij zal niet meer opstaan. Robin die probeert iets te onderhandelen maar dat werkte op de zenuwen van Eneru. Eneru elektrocuteerde haar. Ik vond dat een goed begin aan de strijd tegen Eneru maar ik vind dat hij Robin niet mocht elektrocuteren. Die "God" is meedogenloos, zelfs met de meisjes.
 Gan Forr,Wiper, Zoro en Robin tegen Eneru.

Gan Forr en Robin kunnen niks tegen de elektrische krachten van Eneru.

zaterdag 22 november 2014

7de en 8ste hoofdstuk

"ZEVENDE HOOFDSTUK: ZORO VS OHM". In dit hoofdstuk, begint eindelijk het einde van de "Ijzer-test": Zoro tegen Ohm. Ohm (prelaat van Eneru) gebruikt zijn vervormbare zwaard om Zoro aan te vallen op een grote afstand. Zoro doodt hem met zijn beste aanval : een schokgolf met zijn zwaarden. De golf breekt de muur en raakt Ohm midden in de borstkas . Ik vond dit een mooi gevecht. Ik vind dat Zoro veel klasse heeft omdat die ten eerste heel gespierd is , en ook charismatisch tegenover zijn tegenstanders die gedestabiliseerd zijn.
Ohm wordt verslaan door Zoro

"ACHTSTE HOOFDSTUK:TRAGEDIE". In dit hoofdstuk, ontmoet Robin Eneru. Spannend moment. Eneru laat Robin in leven omdat zij weet , door de poneglyfen, waar de Grote Gouden Bel is. Zoro, die Ohm had verslaan, was de boxerhond van Ohm vergeten. Alleen , gehoorzaamt iedereen en zit wanneer Zoro riep hem om te zitten. Dit was een grappige moment van die hoofdstuk. Wanneer ik dat las , was is gewoon in twee geplooid door het lachen. Op het einde van dit hoofdstuk breekt Eneru de ruines af zodat Zoro en Wiper naar hem toe vallen . Daardoor vielen Zoro, Wiper en Chopper naar beneden , richting de onderste lucht eiland waar Eneru en Robin waren. 
Eneru stuurt "uitnodiging" naar Zoro. 

woensdag 19 november 2014

5de en 6de hoofdstuk

"VIJFDE HOOFDSTUK:CONCERTO". In dit hoofdstuk, begint de "Ijzer-test", begeleid door Ohm. Zoro , Wiper( een Shandia) en Gan Forr ( vroegere God) vechten tegen Ohm en de Heilige troepen in een gesloten arena uit ijzere wolken: Ferrero-nimbus. . Aisa( Shandia), Nami ( navigator van Luffy) en Gan Forr worden in dit hoofdstuk opgegeten door de reuzen anaconda. Nieuwe spanning voor Luffy's nakama's en de Shandia's. In dit hoofdstuk vraag je je wel af wanneer het echt gaat beginnen vooraleer ze Eneru gaat ontmoeten. In dit hoofdstuk pakt het veel tijd om te beginnen. Er is meer gesprek dan gevecht en dat vind ik redelijk langdradig.
 Wiper en Zoro in het ferrero arena

"ZESDE HOOFDSTUK: SERENADE". In dit hoofdstuk, gebeurt er bijna niks. Er gebeurt wel iets belangrijks: de ontmoeting met Eneru. In het midden van het gevecht in de ferrero arena , verschijnt Eneru achter Laki( Shandia) . Laki wou Wiper waarschuwen over de elektrische krachten van Eneru maar werd geëlektrucuteerd door Eneru. Dit is de eerste keer dat men zijn elektrische krachten ziet gebruiken. De "Fulguro-fruit" ( devilfruit van Eneru) is mijn lievelings devilfruit. Sinds dat ik klein was vond ik bliksemschichten indrukwekkend. 
 Eneru voor Laki , klaar om haar te elektrocuteren.

dinsdag 18 november 2014

3de en 4de hoofdstuk

"DERDE HOOFDSTUK:WANDELING": Zoro ontdekt Chopper al liggend in de ruïnes en besluit om wraak te nemen voor zijn nakama. Zoro is de sterkste nakama ( na Luffy). Ik vind hem charismatisch. Hij heeft een techniek om met 3 zwaarden tegelijkertijd te vechten ( 2 in zijn  handen en een in zijn mond). In dit hoofdstuk , wilt iedereen weten wat Zoro gaat doen en dat vind ik spannend. Wat leuk is aan dit hoofdstuk is dat je snel het volgende hoofdstuk wilt lezen.
 Zoro in de ruines

"VIERDE HOOFDSTUK:VERVOLG".In dit korte hoofdstuk vind Robin de Gouden Stad van Shandoria . Die stad die de onschuldigheid van Monblank Norland ( een mens die de stad had gevonden maar die dat niet kon bewijzen) zal kunnen bewijzen. De Nakama's van Luffy zijn op Skypiea gekomen voor die stad. De moed van Robin vind ik heel opvallend en ik bewonder dat.









de Gouden stad van Shandoria 

zondag 16 november 2014

1ste en 2de hoofdstuk

"EERSTE HOOFDSTUK: ROBIN VS YAMA". Wat een hoofdstuk! In de strijd voor hun eigen overleving, Vogue Merry Nakama's (=leden van Luffy's( capitein ) boot)en Shandia's voeren de strijd tegen Eneru's ('God')troepen. Robin (meisje), de archeoloog , vecht tegen Yama, de baas van de heilige troepen. Een gevecht met veel agressiviteit. Robin is gewonnen natuurlijk! Ik vond dit een mooi gevecht met veel spanning tussen die 2 mensen.Wat spijtig is, is dat het niet lang duurt vooraleer Yama verslaan wordt. Yama was beter weggelopen in plaats van boel te zoeken met Robin. 
Robin is medogenloos met de mensen die de"Geschiedenis" kapot maken.







"TWEEDE HOOFDSTUK: CHOPPER VS OHM". Ontmoeting van Chopper en Ohm(prelaat van Eneru).Terwijl Luffy in de maag van een reuzen anaconda zit , komt Chopper in scheve ruïnes waar Ohm met zijn boxerhond op hem wacht. Chopper rende weg wanneer hij wist dat Ohm hem zal proberen te doden. Maar helaas, werd Chopper geraakt door het vervormbare zwaard van Ohm. Dit hoofdstuk vond ik redelijk grappig omdat de gezichten van de personnages heel grappig waren. Het grappigste moment van dit hoofdstuk is wanneer  Zoro door de South Bird werd gelost vanop 20m omdat de reuzen anaconda hen volgde.




Zoro met de South Bird










anaconda waar luffy in zit






  chopper en ohm

zaterdag 15 november 2014

One piece n° 29

Hallo, Ik ben MIJY, grote fan van One Piece, ik ben 15 jaar oud. Dit is een blog over de 29ste boek van One Piece "Oratorio". Hier zal ik mijn mening geven over dit boek maar ook de inhoud. Als u One Piece niet kent, ik raad u aan om dit boeken te lezen .